TemboSocial en Engage Dialog kondigen samenwerking aan

Bunnik – 20 juni 2018

Bij Engage Dialog kondigen wij met trots onze nieuwe samenwerking aan met TemboSocial, een toonaangevende leverancier van social business softwareoplossingen. Deze nieuwe relatie betekent dat we nauw zullen samenwerken met het TemboSocial-team om nieuwe en exclusieve manieren te vinden om onze klanten te helpen. Ons partnerschap helpt klanten om nog meer uit hun Jive-investering te halen door de platformadoptie en medewerkersbetrokkenheid te stimuleren.

De add-ons van TemboSocial zijn makkelijk te gebruiken door Jive-klanten. Ze helpen om het engagement te verhogen door eenvoudig de dialoog aan te gaan in de werkomgeving, waardoor organisaties competitiever en productiever worden.

Hier zijn drie manieren waarop TemboSocial helpt:

  1. Hun software deelt erkenningen uit die helpen om de bedrijfswaarden te versterken. Gebruikers kunnen badges en andere prestaties maken om de werknemersbetrokkenheid te vergroten.
  2. Met hun samenwerkingssoftware worden ideeën genereerd en gedeeld.
  3. Of gebruik hun enquête- en quiztool. Hiermee kun je uitgebreide vragenlijsten met meerdere vragen, enquêtes, formulieren, peilingen, quizzen en leer- en ontwikkelingsmodules maken waarmee je de aandacht van je publiek trekt en op een leuke manier informatie deelt.

 Steven Green – TemboSocial

“Ik ben blij om onze samenwerking met Engage Dialog aan te kondigen. Ons succes in Europa zal dankzij dit partnerschap enorm worden verbeterd in de Benelux,” aldus Steven Green, oprichter van TemboSocial. “Met de geïntegreerde oplossing van TemboSocial kunnen medewerkers feedback geven binnen het Jive-platform. Dit is een ideale uitbreiding op de oplossingen Engage Dialog. Ons gezamenlijke doel is om de bedrijfsresultaten voor onze zakelijke klanten te verbeteren. Ook delen we de overtuiging dat SaaS-oplossingen met lage een cost-of-ownership organisaties kunnen helpen bij het leveren van impactvolle engagement en retentieprogramma’s.”

 Philippe Van Nieuwenborgh – Engage Dialog 

“Bij Engage Dialog zijn wij ervan overtuigd dat betrokken medewerkers resulteren in meer winst en actieve communities,” vertelt Philippe Van Nieuwenborgh, labelmanager. “Door de software van TemboSocial aan ons portfolio toe te voegen, kunnen we onze Jive-klanten en hun communities verder ondersteunen en verbeteren. Het creëren van een enquête of quiz met TemboSocial is zo eenvoudig en goed geïntegreerd dat het een hele reeks nieuwe uses cases oplevert om de acceptatie door de community en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Kennismanagement of HR kan zich focussen op de resultaten van de enquête en hun bedrijfsstrategie daarop aanpassen.”

Over TemboSocial

Het bedrijf is opgericht in 1999 en werkt samen met grote (Jive) klanten, zoals: Scotia Bank, RICOH, New Relic en Brown Advisory. Toonaangevende organisaties wenden zich tot de tools van TemboSocial om samenwerking, innovatie en erkenning bij werknemers, klanten en prospects te bevorderen. Bezoek TemboSocial.com voor meer informatie over TemboSocial.

Over Engage Dialog

Als Europese partner van Jive Software helpt Engage Dialog organisaties om samen te werken met behulp van moderne technologieën en ervaren community managers. Door mensen en organisaties online te verbinden, creëren ze een krachtig netwerk dat leidt tot betrokken klanten, partners en werknemers.

Reageren is niet mogelijk.