Doe de collaboration challenge

Voor mij is na mijn komst naar Engage Dialog een aantal puzzelstukken op zijn plaats gevallen. Ik geloof al lang in de kracht van samenwerken en betrokken mensen. Dat maakt voor mij het verschil tussen succesvolle bedrijven en niet-succesvolle bedrijven. Een goede online samenwerkingsomgeving met sociale kenmerken (social intranet+)  kan daarin echter het verschil maken ten opzichte van een meer statisch communicatieportal of intranet. De weg erheen is echter voor veel bedrijven nog onduidelijk of zelfs omslachtig met een grote doe het zelf mentaliteit. Veel organisaties kennen ook niet de mogelijkheden van moderne samenwerkingsoplossingen. Daarom dagen we je uit!

Doe het zelf of?

Laatst sprak ik weer een bedrijf dat besloot om de ontwikkeling van hun intranet in eigen beheer te gaan doen. Vele FTE aan Sharepoint programmeurs (“die hebben we toch”) en lekker alles op maat. Doorlooptijd: minstens een jaar. Een andere prospect gaf aan eerst maar eens ‘alle Microsoft tools’ te gaan implementeren: immers we hebben Sharepoint, Teams, Yammer et cetera. Dan kun je toch ook samenwerken?

Rond die periode werd ons een opdracht gegund bij een grote organisatie die de moeite had genomen om door te rekenen dat een dergelijk scenario niet alleen veel langer zou gaan duren, maar ook een factor 2 tot 3 duurder zou worden. In mijn optiek heeft die laatste organisatie gelijk. Het zelf bouwen van een intranet is niet meer van deze tijd. Wanneer je serieus kijkt naar een modernere, productievere manier van samenwerken, dan doe je dat in een omgeving die daarvoor is gebouwd en geoptimaliseerd. Eentje die meegroeit met ontwikkelingen in je bedrijf en in de markt.

Wij hebben daarom bewust gekozen voor Jive Software: zij hebben honderden ontwikkelaars, 15 jaar ervaring als pionier en zijn inmiddels marktleider op dit gebied, met vele use cases op het gebied van social collaboration en klantcommunities.

Je kunt schaalbaar, robuust en online samenwerken, inclusief mobiele standaard apps. Dat gaat echt een stuk verder dan een social intranet.  Denk aan het meten van impact en bereik door analytics, gepersonaliseerde informatielijnen en zoekfunctie, rijke content,  en naadloze integratie met je mail en office.  Superveilig in de cloud met meer certificeringen en security maatregelen dan je als bedrijf individueel kan realiseren. Met 99,99+% beschikbaarheid en volledig out-of-the-box. Je klanten, leveranciers en partners nodig je gratis, gemakkelijk en veilig aan. Het is overigens geen enkel probleem om deze oplossing als sociale ‘collaboratielaag’ op een bestaande Sharepoint omgeving te integreren en daarmee naar een dynamische samenwerkingsomgeving te groeien. Onbekend maakt misschien onbemind?

Onze challenge

Het lijkt moeilijk om door sommige diepgewortelde conventies bij bedrijven heen te breken rondom “intranet”. Sta jij in dubio of je een eigen intranet gaat bouwen of ben je niet tevreden over je huidige omgeving? Dan daag ik je uit om met ons risicoloos de proef op de som te nemen:

  1. We bieden je een gratis inspiratieworkshop aan, waarbij we je eisen, wensen en behoeften rondom online samenwerken inventariseren.
  2. Op basis van de uitkomst van de workshop mag je 30 dagen werken/experimenteren met ons interactief intranet. Zonder verplichtingen. Het enige dat we van je vragen is je tijd en feedback rondom je ervaringen met Jive.

Wil je daarna blijven werken met ons intranet: binnen 6 weken ben je live. Gegarandeerd. Natuurlijk start dan pas de grote uitdaging: activatie, change management en adoptie is iets waar je continu aandacht aan moet geven en die (cultuur)verandering kost tijd. Maar als je echt tijd- en plaatsonafhankelijk wilt gaan samenwerken en stappen wilt zetten op het gebied van employee engagement, is goed gereedschap (met bijvoorbeeld voor adoptie gamification tools en quests) het halve werk. Wij helpen je met het hanteren van dat gereedschap om je doelen te bereiken. Je medewerkers worden productiever en betrokkener, terwijl ze minder vergaderen en mailen. Dat lijkt me dan weer een mooie collaboration challenge voor Engage Dialog.

 

Wil je je meteen inschrijven voor een inspiratieworkshop? Laat het hieronder weten.

Bij mij op locatieBij Engage Dialog in BunnikBij Engage Dialog in Heverlee

Reageren is niet mogelijk.