Voordelen collaboration tools:

wat levert het jou op?

Weg met die lange vergaderingen, mailuitwisselingen, zoekwerk en frustratie. Door op een andere manier te werken, wordt het efficiënter en gezelliger. De voordelen van onze collaboration tools op een rij:

Minder vergaderen
Door gebruik van collaboration tools is bewezen dat er minder vergaderingen nodig zijn. Je werkt samen aan een idee, document, event of wat dan ook in een gezamenlijke online omgeving. Die is inzichtelijk voor alle deelnemers, onder versiebeheer en op een tijd en plaats die jou schikt. Zonder allemaal tegelijk in één ruimte te moeten gaan zitten.
Minder intranetkosten
De dagen van zelf bouwen van complexe portals zijn voorbij. Een modern social intranet of collaboration tool biedt voor een lage vaste prijs toegang tot alle functionaliteit die nodig is in de cloud of hosted. Van programmeren naar simpelweg configureren en integreren. Dat geldt overigens ook voor de support portal of extranet: ook daarvoor hebben we de perfecte kant-en-klare oplossing. Gebruik je de cloud-versie, dan bespaar je ook nog eens flink op security, hosting, beheer en opslagkosten.
Minder e-mail
In plaats van oeverloos e-mailen, een centrale discussie starten waar iedereen elkaars antwoorden kan zien. Geen noodzaak meer tot forwarden en (b)cc: Dat scheelt tijd, geld en kennis en informatie blijft centraal raadpleegbaar en vindbaar.
Maak HRM gemakkelijk en aantrekkelijk
Geef medewerkers toegang tot het smoelenboek en alle noodzakelijke onboarding informatie. Plaats trainingen online of open een online HRM-vraagbaak. Het resultaat: productieve en tevreden medewerkers!
Lager personeelsverloop
Een betrokken medewerker, die beter geïnformeerd is en zelf het idee heeft meer bij te kunnen dragen, zal minder snel vertrekken. Social collaboration-oplossingen bieden die functionaliteit. En net als met klanten is het aantrekken en inwerken van een nieuwe medewerker duurder dan behouden van een bestaande. Nog los van het feit dat als mensen vertrekken een groot deel van hun kennis en expertise toegankelijk blijft in het online platform.
Minder zoektijd nodig
Zowel kennis, documenten, best practices als medewerkers: het is allemaal veel beter vindbaar met onze moderne samenwerkingsoplossing. Onder andere door een hele goede contextuele zoekfunctie. Dat scheelt enorm veel tijd, geld en frustratie!
Hogere productiviteit
Uiteindelijk draait het naast betrokkenheid ook om productiviteit. Door een efficiëntere werkwijze zoals hierboven al getoond, kunnen medewerkers productiever worden. En dat scheelt! Een externe klantcommunity heeft overigens hetzelfde effect op je kosten. Minder calls en toch meer informatie over klantgedrag en productwensen

 

Wil jij ook profiteren van onze collaboration tools?

Maak – geheel vrijblijvend – een afspraak met ons en wij komen graag bij je langs om je meer te vertellen over onze oplossing.