6 onmisbare aspecten van een goed Intranet

Als je op zoek bent naar een goed intranet, dan zijn er een paar functionaliteiten die niet mogen ontbreken. Om mee te beginnen zou het in staat moeten zijn om alle mensen, informatie en systemen te koppelen in één centrum, ook wel de ‘communication hub’ genoemd. Zo’n soort van ‘sociaal intranet’ kan alles wat een traditioneel intranet kan, maar dan nog veel, veel meer.

Waar een traditioneel intranet zich vooral richt op bedrijfscontent en eenrichtingscommunicatie, ondersteunt een sociaal intranet alle vormen van communicatie. Of dat nu top-down, bottom-up of peer-to-peer is, je kunt met iedereen samenwerken en allerlei soorten content delen. Een goed intranet integreert naadloos met bestaande systemen, toolings, traditionele intranetten, apps en andere netwerken van ondernemingen. Op deze manier blijven mensen op de hoogte en kunnen ze makkelijker samenwerken. Kortom: ze krijgen de klus weer snel geklaard. De impact van een sociaal intranet op de productiviteit, betrokkenheid en het werkplezier geeft dan ook een enorme boost.

Dit zijn de 6 eigenschappen die elk intranet moet hebben:

  1. Verrijkte profielen van medewerkers die meer bevatten dan alleen ‘naam, functie en serienummer.’ Een intranet zou automatisch de skills, interesses en werkactiviteit moeten tonen, naast de content die is gemaakt, badges en onderschrijvingen van hun meerderen. Gewoon de dingen die collega’s nodig hebben om teams te maken en samen te werken.
  2. Intelligente, proactieve aanbevelingen van mensen, plaatsen en content. Realtime analytics volgen de activiteiten van mensen en geven op basis hiervan zoeksuggesties. Je medewerkers zijn zo minder tijd kwijt aan het zoeken naar bronnen en hulpmiddelen en kunnen meer tijd spenderen aan het daadwerkelijk klaren van de klus.
  3. Verschillende type content en bronnen. Dit gaat verder dan documenten en PowerPoint presentaties delen. Denk aan video, audio en zelfs content van externe systemen, zoals webpagina’s, wiki’s en archieven. Dit is allemaal makkelijk te bereiken door de gebruikers.
  4. Analyses van het bereik van items, sentiment en influencers. Traditionele intranetten, e-mail en andere conventionele toolings bieden weinig tot geen inzicht of de content gelezen, gedeeld of gebruikt is. Een goed intranet laat je weten of de boodschap goed overkomt en wat voor impact het heeft.
  5. De mogelijkheid om op meerdere manieren de dialoog aan te gaan en om conversaties te managen die zijn ontstaan. Een social intranet kan meer dan alleen content pushen naar medewerkers, het geeft collega’s en externen de mogelijkheid om reacties te plaatsen,  ideeën aan te dragen en met elkaar in gesprek te gaan.
  6. Uitgebreide opties voor Vraag en Antwoord. Collega’s kunnen reacties markeren als correct of nuttig en op een snelle manier vragen vinden die al beantwoord zijn, zonder dat ze hoeven te scrollen door een eindeloze rits aan reacties.

 

En dat is nog maar het begin. Er is nog veel meer dat we in één pagina kunnen proppen als het om een sociaal intranet gaat. Om meer te leren over een goed intranet, kijk eens op deze pagina.

*Deze blog is gebaseerd op een whitepaper van Jive.

 

Reageren is niet mogelijk.